Belépés
nobi94.blog.xfree.hu
Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte. Vigyázz az útra, melyre lépsz, mert az élet útja kétes és nehéz. Ha lépsz, fontold meg léptedet! Koczkás Norbert
1994.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az oroszlánkirály
  2021-12-22 12:35:10, szerda
 
  Az oroszlánkirály (eredeti cím: The Lion King) 1994-ben bemutatott amerikai rajzfilm, amely az Oroszlánkirály-trilógia első része. A harmadik legnagyobb bevételt hozó animációs film (az első a kézzel rajzolt rajzfilmek kategóriájában) mind az Egyesült Államokban, mind világviszonylatban. A 32. Disney-film rendezői Roger Allers és Rob Minkoff. Az animációs játékfilm producere Don Hahn. A forgatókönyvet Irene Mecchi, Jonathan Roberts és Linda Woolverton írta, a zenéjét Hans Zimmer szerezte. A mozifilm a Walt Disney Pictures és a Walt Disney Feature Animation gyártásában készült, a Buena Vista Pictures forgalmazásában jelent meg. Műfaja zenés film drámai, filmvígjáték, musicalfilm.

A történet:
Az Oroszlánkirály története az Afrikában lévő, képzeletbeli Büszke Földén játszódik, ahol Mufasa, egy oroszlán királyként uralkodik a többi állat felett (hagyományosan az oroszlánt tartják az ,,állatok királyának"). A film kezdetén Rafiki, a mandrill sámán bemutatja Simbát, Mufasa király és Sarabi királynő fiát a Trónszirt körül gyülekező állatalattvalóknak.

Mufasa fivére, Zordon rájön, Simba születésével elvesztette a jogot, hogy a Mufasát követő király ő lehessen, így azt tervezi, hogy megöli Simbát és Mufasát annak érdekében, hogy elfoglalhassa a trónt. Zordon bogarat ültet Simba fülébe azzal, hogy az elefánttemetőről, egy a Büszke Birtok határain túl eső területről mesél neki, ahova Simbának tilos mennie. A kis oroszlán nem engedelmeskedik apja parancsának és elviszi barátját, Nalát (egy lány oroszlánkölyköt) a temetőbe. Itt a kölyköket Shenzi, Banzai és Ed, Zordon hiéna csatlósai kergetik meg, Mufasa azonban megmenti a kicsiket. A király ugyan leszidja fiát, az éjszakában játszadozni kezdenek, Mufasa az égre tekintve pedig elmondja fiának, az összes csillag az égen egy-egy halott király lelke, így ha meghal, akkor ő is oda fog kerülni.

Másnap nyugodt Zordon később egy gnúcsordát üldöztet egy közeli szurdokba, ahol Simba így csapdába esik, Mufasa pedig kénytelen hírmondójával, a szarvcsőrű madár Zazuval fia segítségére sietni. Csakhogy Zordon leüti Zazut, a megfelelő pillanatban pedig lelöki az egyik sziklaszirtről Mufasát a mélybe, megölve ezzel a királyt. Zordon ezután elhiteti Simbával, hogy a fiatal oroszlánkölyök felelős apja haláláért, és arra ösztönzi, hogy meneküljön el a Büszke Birtok határain túlra. A kis kölyök így önmagát szégyellve, bűnösnek érezve hagyja el apja birodalmát, nagybátyja pedig mindenkivel elhiteti, hogy Simba és Mufasa a gnúcsorda áldozatai lettek, majd a hiénák támogatásával elfoglalja a trónt.

A történtek után a távoli sivatagban két jó barát, Timon, a szurikáta és Pumba, a varacskos disznó rátalál az eszméletlen Simbára, akit kimentenek a keselyűk gyűrűjéből. Egy rövid eszmecserét követően, hogy vajon érdemes-e egy oroszlánnal barátságot kötni, a duó saját mottójuk, a ,,Hakuna Matata" törvényei szerint neveli fel a kölyköt a dzsungelben.

Később, amikor Simba felnő, összetalálkozik gyermekkori barátjával, Nalával, aki beszámol róla, hogy Zordon zsarnokoskodó, nemtörődöm hozzáállása pusztulást hozott a Büszke Birtokra és átadta a hatalmat a több száz idétlen és erkölcstelen hiénának. Arra kéri Simbát, hogy térjen vissza és foglalja el az őt megillető királyi trónt, de az visszautasítja, hiszen meg van elégedve jelenlegi boldog életével, valamint még mindig bűnösnek érzi magát saját apja halálát illetően. Nala felelősségre vonja, és közli, hogy ez Simba kötelessége.

Azon az éjszakán Simba az égre néz, és felkiált apjához, amikor is feltűnik Rafiki, akit Simba bolondnak hisz. A mandrill azonban a tudás és humor ötvözetével sikeresen meggyőzi Simbát arról, hogy a király lelke máig benne él, majd Mufasa szelleme jelenik meg az égen, és a film egyik legemlékezetesebb jeleneteként megszólítja fiát és emlékezésre készteti. (,,Emlékezz, ki vagy!") Simba ezek után úgy dönt, visszatért a Büszke Birtokra.

A törvényes trónörökös Nalával, Timonnal és Pumbával együtt hazatér, majd a trónszirten szembeszáll nagybátyjával, és Mufasa halálának igaz történetére is fény derül, ahogy a meglehetősen magabiztos Zordon megpróbálja Simba ellen hangolni az oroszlánhölgyeket (beleértve Nalát is). Mialatt Timon és Pumba kiszabadítják Zazut, ádáz küzdelem tör ki az oroszlánhölgyek és a hiénák között, mialatt Simba Zordonnal viaskodik. Hadakozásuk közben Zordon megpróbálja minden rosszal a hiénákat vádolni, és végül bevallja az oroszlánok előtt: ő ölte meg Mufasát. A bosszúra éhes Simba a mélybe lökhetné nagybátyját, de mint mondja, ő nem az a fajta. Végül védekezésként lerúgja magáról támadó nagybátyját, aki így mégis csak a mélybe zuhan, lent pedig elfogják a hiénák - akik nem vették szívesen, hogy Zordon őket állította be ellenségnek - és megölik bukott vezetőjüket, majd a vihar által okozott tűzben mind odavesznek. A tűz nemcsak a pusztulást jelentette, hanem a megtisztulást is a bűntől, amit Zordon és hiénái jelentettek. Ezt követően lehulló eső kioltja a tüzet. Ahogy a trónra jogosult király foglalja el a trónszirtet, a Büszke Birtok ismét zöldbe borul és kivirágzik.

Az oroszlánkirály 2:
A történet ott folytatódik, ahol az eredeti Oroszlánkirály abbamaradt: Simba és Nala, a Büszke Birtok királyi párja összehívják a szavanna népét új gyermekük keresztelőjére a Trón Szirthez. Az öreg bölcs, Rafiki azonban bejelenti, hogy az újszülött gyermek nem fiú.

A Büszke Birtok határán túl élnek a Zord-földi oroszlánfalka tagjai. Ők Zordon egykori követői, akik megtagadták az engedelmességet Simbának, ezért ide száműzte őket. A falka vezére Zira, egy fanatikus oroszlánnő. Nem sokkal Simba visszatérése előtt Zordon Zira kisebbik fiát, Kovut nevezte meg utódjának. Két másik gyermeke, Nuka és Vitani hozzák meg a hírt, miszerint az újszülött Kiara leány, tehát nem jogosult a trón megöröklésére.

Kiara éppolyan kis csibész gyerek lett, mint az apja: a pesztrának mellé adott Timont és Pumbát lerázza magáról, és később megismerkedik egy arra kószáló zordföldi oroszlánkölyökkel, Kovuval. A találkozást azonban beárnyékolja, hogy megjelenik Simba és Zira, mindkettő óvva saját gyermekét a másiktól. Ezután Simba hazaviszi Kiarát, megdorgálja, de később megbocsájt neki. Eközben Zordföldén Zira szintén megdorgálja Kovut, majd megdicséri,és elhatározza, hogy Kovut Simba ellen hangolja, amíg Kovu fel nem nő, és így visszaszerezhetik a trónt. Simba pontosan tudja, mire tör Zira, aki Zordföldön tökéletesíti a tervét. Rájön, hogy Kovu új barátsága Kiarával akár még házassággá is válhat, vagyis mindkét falka elismerné uralkodónak. A megfelelő nap azonban csak évek múltán érkezik el, amikor is a felnőtt Kiara első magányos vadászútjára indul a trópusi pusztára.

Simba - be nem avatkozási ígéretét megszegve - Timont és Pumbát küldi testőrnek Kiara mellé. A megbántott lány egyenesen egy erdőtűzbe téved, amit Vitani és Nuka gyújtottak. A füsttől eszméletét veszti, de Kovu megmenti. Simba erkölcsileg rá van kényszerülve, hogy befogadja a zordföldi oroszlánifjat.

Kovu kezdetben Simba megölésére tör, de Kiara játékossága megingatja. Az emlékeitől gyötört Simba nem tud bízni Kovuban, de már az ifjú ororszlánfiú se saját magában: lassan rájön, hogy csak eszköz volt anyja kezében, aki gyűlöletre nevelte. A két fiatal között szerelem szövődik. Zira értesül fia átpártolásáról, és cselekszik. Mikor Simba Zordon bukásáról beszélget Kovuval, Zira a falkájával megjelenik és megtámadja Simbát. Kovu próbálja megvédeni Simbát, de őt az egyik gonosz falka tagja leüti. Simba megmenekül Zira seregétől, Zira aláaknáztat Nukával egy földtorlaszt, ami feléjük tereli a folyó vizét. Nuka óvatlansága miatt meghal, de Simba túléli. Simba a Büszke Birtok többségével együtt azt hiszi, Kovu cinkos volt a merényletben, és nyilvános megaláztatás keretében száműzi.

Kiara viszont titokban megkeresi őt. Együtt elhatározzák, hogy véget vetnek a két falka konfliktusának. De elkéstek: Zazu, Simba tanácsadója hírét adja, hogy Zira mozgósította a falkát egy általános támadáshoz. Simba is sereget verbuvál, és egy árnyas fennsíkon, az esti viharban találkozik Zirával. A csata megkezdődik, de mielőtt veszteség érné a feleket, az odaérő Kiara és Kovu a két vezér közé ékeli magát. Nyíltan kimondják: ez a csata nem hoz valódi győzelmet, csak felőrli és kiirtja őket, és hogy ők egyek. Simba belátja, hogy Kiarának és Kovunak igaza van, és békét ajánl Zirának. Ő azonban elutasítja, és dühösen nekiront Kiarának, de lecsúsznak a fennsík egyik lejtőjén. Simba utánuk akar menni, de félúton látja, hogy az ömlő csapadék átszakított egy töltést a fennsík lábánál. Kiara próbálja megmenteni a gőgös Zirát, de az végül belefullad a folyóba. A zordföldiek - akik igazából csak Zira befolyása alatt álltak, és csak az ő utasításait követték - belátják, hogy a gyűlölködés nem vezet semmi jóra, és békét kötnek a Büszke Birtok népével. Simba is belátja, hogy tévedett Kovuval kapcsolatban, és befogadja őt a családba.

Másnap reggel a két falka összegyűlik a Büszke Birtok Tróni Szirtjén, hogy megünnepeljék egyesülésüket. Kovu és Kiara boldogságának immár semmi akadálya. Simba is képes volt továbblépni múltján. Mikor hallja szellem-apjának, Mufasának a dicséretét, már biztos benne, hogy a két nép közös virágkor előtt áll.
 
 
0 komment , kategória:  Műsor (rajzfilm , film...)  
Címkék: elefánttemetőről, engedelmeskedik, forgalmazásában, oroszlánhölgyek, oroszlánkölyköt, összetalálkozik, engedelmességet, oroszlánkirály, visszautasítja, oroszlánkölyök, sziklaszirtről, keresztelőjére, átpártolásáról, forgatókönyvet, kategóriájában, konfliktusának, hagyományosan, megtisztulást, egyesülésüket, megünnepeljék, boldogságának, oroszlánfalka, kiszabadítják, zsarnokoskodó, hírmondójával, támogatásával, oroszlánifjat, nagybátyjával, megismerkedik, védekezésként, elfoglalhassa, megöröklésére, filmvígjáték, visszatérése, elhatározzák, meglehetősen, harmadik legnagyobb, kézzel rajzolt, animációs játékfilm, forgatókönyvet Irene, zenéjét Hans, oroszlán királyként, többi állat, oroszlánt tartják, film kezdetén, mandrill sámán, lány oroszlánkölyköt, kölyköket Shenzi, király ugyan, éjszakában játszadozni, égre tekintve, összes csillag, Lion King, Egyesült Államokban, Roger Allers, Irene Mecchi, Jonathan Roberts, Linda Woolverton, Hans Zimmer, Walt Disney Pictures, Walt Disney Feature Animation, Buena Vista Pictures, Büszke Földén, Büszke Birtok, Csakhogy Zordon, Hakuna Matata”, Büszke Birtokra, Mialatt Timon, Simba Zordonnal, Trón Szirthez, Zordon Zira, Ezután Simba, Eközben Zordföldén Zira, Kovut Simba, Mikor Simba Zordon, Büszke Birtok Tróni Szirtjén,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png csokor  Alvó cicák  Adakozás  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 19  Png férfi  Adakozás  Leonardo da Vinci gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Radikális szeretet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Szép estét  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Akarat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Egy lelki imádság  Png cica  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Paul David Tripp Április 21  Szép álmokat!  Png telefon  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Garai Gábor - Takarítás  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Hazára minden embernek szükség...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Reménység és erő Krisztustól e...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Png virág  Garai Gábor - Takarítás  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Popper Péter szavai  Nem méltó hozzád  Egy hatékony szolga  Fehér virág  Idő  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szívem  Szabolcska Mihály – Ákác...  Elköszönt  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Irgalom és ítélet  Alvó cicák  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nagyi telefonál  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png kutya  Png csokor  Hiányzik  képre írva  Facebookon kaptam  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
harmadik legnagyobb, kézzel rajzolt, animációs játékfilm, forgatókönyvet Irene, zenéjét Hans, oroszlán királyként, többi állat, oroszlánt tartják, film kezdetén, mandrill sámán, lány oroszlánkölyköt, kölyköket Shenzi, király ugyan, éjszakában játszadozni, égre tekintve, összes csillag, égen egy-egy, gnúcsordát üldöztet, közeli szurdokba, szarvcsőrű madár, megfelelő pillanatban, egyik sziklaszirtről, fiatal oroszlánkölyök, gnúcsorda áldozatai, hiénák támogatásával, történtek után, távoli sivatagban, varacskos disznó, eszméletlen Simbára, keselyűk gyűrűjéből, rövid eszmecserét, oroszlánnal barátságot, több száz, éjszakán Simba, mandrill azonban, király lelke, film egyik, törvényes trónörökös, trónszirten szembeszáll, meglehetősen magabiztos, hiénák között, hiénákat vádolni, oroszlánok előtt, bosszúra éhes, mélybe lökhetné, mélybe zuhan, hiénák &#8211, vihar által, pusztulást jelentette, trónra jogosult, eredeti Oroszlánkirály, szavanna népét, öreg bölcs, újszülött gyermek, engedelmességet Simbának, falka vezére, fanatikus oroszlánnő, újszülött Kiara, trón megöröklésére, pesztrának mellé, arra kószáló, találkozást azonban, felnőtt Kiara, trópusi pusztára, megbántott lány, erdőtűzbe téved, füsttől eszméletét, zordföldi oroszlánifjat, emlékeitől gyötört, ifjú ororszlánfiú, falkájával megjelenik, egyik gonosz, folyó vizét, általános támadáshoz, árnyas fennsíkon, esti viharban, csata megkezdődik, odaérő Kiara, fennsík egyik, ömlő csapadék, fennsík lábánál, gőgös Zirát, végül belefullad, zordföldiek &#8211, elefánttemetőről, engedelmeskedik, forgalmazásában, oroszlánhölgyek, oroszlánkölyköt, összetalálkozik, engedelmességet, oroszlánkirály, visszautasítja, oroszlánkölyök, sziklaszirtről, keresztelőjére, átpártolásáról, forgatókönyvet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 220 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 101
  • e Hét: 572
  • e Hónap: 1043
  • e Év: 5775
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.